На території Росії набирає обертів «рейкова війна»
Україна

На території Росії набирає обертів «рейкова війна»

6 травня 2022, 14:23
0
1
Сподобалось?
1

На російській залізниці за останні 2 тижні в Брянській, Орловській, Смоленській та Курській областях рейкові партизани провели успішні диверсії. «Рейкові партизани» виводили з ладу залізничні колії, встановлюючи в релейних шафах спеціальні пристрої, які спрацьовують за таймером і повністю спалюють внутрішнє обладнання.

Рух «Співпраця» повідомляє, що «рейкову війну» на території Росії здійснюють білоруські партизани-активісти ініціативи «Лелеки летять», що входять до складу цього руху.

Про це пише портал «Матриця свободи».

На телеграм-каналі «Лелеки летять» опубліковано звернення: «Партизанський привіт! Групи «Лелеки летять» провели акції у Смоленській та Брянській областях (РФ) для уповільнення залізничних перевезень путінських військ. В результаті успішно проведених вилазок знищено пристрої сигналізації, централізації та блокування на декількох ділянках. Знищено кілька релейних шаф СЦБ. Окупантові та його послужливим холуям не буде спокою, не на нашій білоруській землі, ні вдома!»

Рух «Співпраця» був визнаний у Білорусі терористичним. Його активістів часто звинувачують у виготовленні, зберіганні, перевезенні та розповсюдженні екстремістських матеріалів, спрямованих на організацію масових заворушень, актів вандалізму, блокування автомобільних доріг та залізничних колій, застосування насильства щодо представників органів державної влади.

Ще з початку бойових дій в Україні у Білорусі розпочалася «рейкова війна». Білоруська влада у березні фактично прирівняла до терористів «партизанів», які намагалися не допустити проїзду російської військової техніки і військ через Білорусь в Україну, та продовжують виводити з ладу залізничне обладнання.

І незважаючи на запевнення заступника МВС Білорусі Казакевича, що ці «терористи» будуть знищені, диверсії не лише не зупинилися, а й розширили свою географію!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися