Юля тепер житиме
Україна

Серце польського юнака пересадили хворій біженці

15 травня 2022, 16:46
0
0
Сподобалось?
0

36-річна Юля з України, як і тисячі наших людей, під час війни виїхала до Польщі. І так повернула доля, що там її врятували життя двічі: від обстрілів та важкої недуги.

Юля – весела та життєрадісна, і лише найближчі знали, яка важка недуга точить її ізсередини. Молода жінка довгий час страждала від серцевої недостатності. Її серце не могло повноцінно забезпечувати кровопостачання організму. Юля постійно лікувалась у клініках Києва та Львова, навіть проходила лікування у Німеччині. Ще тоді медики рекомендували трансплантацію серця. Жінка чекала на донора та відповідну операцію, а після початку війни у тяжкому стані потрапила до Польщі. І тут з’явився шанс на порятунок. Раніше наші громадяни не могли ним скористатися, бо Україна не є членом жодної міжнародної організації, яка координує трансплантації у різних країнах. Але війна внесла свої корективи. Після смерті молодого поляка його рідні дозволили взяти органи для донорства, і серце підійшло українці. Бо вона дрібненька, тож серце потрібно було невеликих розмірів, іншим пацієнтам у черзі воно геть не підходило, тому віддали Юлі. Усе склалося ідеально, і лікарі Національного інституту кардіології у Варшаві взялись за роботу. Операція пройшла успішно.

– Польща віддала своє серце Україні! – такі слова сказав, вийшовши з операційної, професор Лукаш Шумовський.

Нині Юля почувається добре, але її чекатиме тривалий період відновлення та реабілітації. А рідні жінки безмежно вдячні за порятунок. Без сумніву, Польща й справді відкрила своє серце для всіх українців, які втекли від війни.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися