Показали супутникові знімки Зміїного після вдалих ударів ЗСУ
Україна

Показали супутникові знімки Зміїного після вдалих ударів ЗСУ

13 травня 2022, 11:38
0
1
Сподобалось?
1

Американська компанія Maxar Technology зробила супутникові фото наслідків точних ракетних ударів ЗСУ по окупантах на острові Зміїний. Їх  опублікувала американська телерадіокомпанії CNN.

На кадрах видно розгромлену базу, в якій розміщувався особовий склад окупаційних військ на острові. Також поблизу Зміїного помітно баржу з вантажопідіймальним краном. Поряд, під водою, видніється затонуле судно. У Maxar його ідентифікували як російський десантний катер «Серна». Також днями ЗСУ днями затопили поблизу Зміїного, як мінімум, два патрульних катери «Раптор».

На жаль, несуть втрати поблизу Зміїного й українські військові. Так тут загинув командувач морської авіації ВМС України Ігор Бедзай.

В ефірі всеукраїнського телемарафону начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту.

Теоретично це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

«Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України. Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати і боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії Росії на території «ПМР», – зазначив начальник ГУР МО України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися