Житель Чернігівщини вижив, після того як його розстріляли з братами
Україна

Житель Чернігівщини вижив, після того як його розстріляли з братами

13 травня 2022, 15:08
0
1
Сподобалось?
1

Житель Чернігівщини зміг вибратися з могили після того, як росіяни розстріляли його в лісопосадці разом з двома братами.

Історію порятунку чоловіка розповіли журналісти «Суспільного».

18 березня до братів у будинок зайшли росіяни з обшуком, знайшли форму ЗСУ молодшого Євгена та дідові медалі. Зі слів Миколи це і стало причиною майбутніх катувань та розстрілу.

Євгена вивели на вулицю, поставили на коліна та почали бити дубинкою. Хлопцям зав’язали очі, кинули у військову машину та кудись повезли. Пізніше стало зрозуміло – людей на допити звозили у село Вишневе на територію пилорами.

«Я був тут, а брати навпроти разом і ще був ряд: на піддонах лежали поранені солдати», – розповів Микола.

В цьому приміщенні братів тримали три дні. Потім повезли на розстріл.

Усім трьом зв’язали руки, ноги та очі та вистрелили в голову, потім прикидали землею. Микола вижив і зміг вибратися звідти.

«Я тут, поруч старший брат, а трохи далі, менший. І його першого застрелили. Вкинули в яму, а потім Діму застрелили, але не вкидали в яму. А потім, як в мене вистрелили, мене ще і ногою штовхнули. Я впав, на верх старшого», – розповів чоловік. Куля пройшла через щоку Миколи навиліт і не зачепила життєво важливих органів.

Попри зв’язані ноги та руки Микола вибрався з могили. Пішов пішки до найближчого села і минув російський блокпост. Там його прихистила Валентина Петрівна.

«Я побачила, що він побитий, синій, у землі. Я запросила його до хати, щоб він умився, поснідав. Зібрала його трохи на дорогу і він пішов. Ми коли зустрічаємось, завжди обіймаємось. Він став нам, як рідний».

До свого села Микола Куліченко пройшов пішки – 40 кілометрів. Лікарі його обстежили вже після деокупації. Виявили два зламаних ребра.

Оперативно-слідча група виїхала на місце поховання після деокупації населеного пункту. Прокурор підтвердив інформацію, що очі, руки та ноги братів були зв'язані. Попередній огляд тіла показав, що було вогнепальне поранення в голову

;feature=emb_logo


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися