Переселенці-журналісти з Донеччини випускають газети на дачі
Україна

Переселенці-журналісти з Донеччини випускають газети на дачі

6 червня 2022, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

Нас роз’єднала війна. З Володимиром Заїкою, редактором тижневика «Хазяїн», та Сергієм Соломоновим, відповідальним за випуск газети «Мій виноградник», ми працювали разом понад п’ятнадцять років. Доки у Донецьк не прийшли російські найманці та не утворили так звану «ДНР».

На початку червня вони захопили видавництво «Донеччина», взяли у полон мене та редактора «Вечернего Донецка» і примушували, погрожуючи публічним розстрілом, працювати на фейкову республіку. Та це їм не вдалося.

Дякуючи широкому розголосу у ЗМІ та підтримці міжнародних журналістських організацій, нас звільнили, і буквально наступного ранку я був змушений разом із сім’єю виїхати з Донецька. А газету «Донбасс» на патріотичних українських засадах ми продовжували видавати віддалено.

У 2014 році, після окупації російськими терористами Донецька, Володимир Заїка і Сергій Соломонов стали переселенцями, виїхавши на підконтрольні Україні території: кожен на свою малу батьківщину (перший – у селище Олександрівка, районний центр на Донеччині, а другий – у село Ялта Великоновосілківського району). Відтоді ми не бачились довгих вісім років, випускаючи улюблені багатьма читачами видання у різних місцях.

З початком російсько-української війни 22 лютого 2022 року Володимир та Сергій опинилися у зоні бойових дій (один – поблизу Ізюму на Харківщині, а другий – недалеко від Маріуполя), тому вимушені були стати переселенцями вдруге. Доля звела нас знову на благодатній шевченківській землі – на Черкащині – на моїй дачі, куди я запросив їх, щоб перебули ці страшні часи та продовжували готувати для своїх читачів газети «Хазяїн» та «Мій виноградник». І тепер ми разом з усіма віримо у найближчу Перемогу над підступним ворогом.

Олександр БРИЖ,

головний редактор газети «Донбасс», Заслужений журналіст України


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися