З моргу Дніпра на Волинь привезли п’ятьох загиблих Героїв
Україна

З моргу Дніпра на Волинь привезли п’ятьох загиблих Героїв

2 червня 2022, 17:05
0
0
Сподобалось?
0

На Волинь привезли тіла п’ятьох Героїв, які загинули на війні з Росією. Рефрижератор із тілами полеглих захисників доставили волонтери ГО «Військові капелани Волині».

Про останню дорогу додому полеглих воїнів розповідають «Волинські новини».
Близько шостої ранку автомобіль місії «Вантаж-200» на цуманському пререхресті зустріли активісти ГО «Автомайдан». Далі у супроводі поліції та небайдужих жалобний кортеж рушив через центр Луцька до обласного бюрo сyдово-мeдичної eкспертизи.

Цього разу місія «Вантаж-200» привезла тіла Маркіяна Нагорнюка, Степана Тусюка, Вадима Іванова, Анатолія Мизовця та Віталія Василюка (про ці втрати уже повідомлялося).
Як розповіла військовий капелан ГО «Військові капелани Волині» Тетяна Потоцька-Євчук, найскладнішим моментом у місії «Вантаж 200» є, власне, ідентифікація полеглих, яка важким тягарем лягла на тендітні жіночі плечі.
«Найважчий етап місії – опізнання та очікування документації. Це дуже довго. Єдина механічна помилка – і потрібно везти назад і все перероблювати. А опізнання… Якщо тіло більш-менш збереглося, по фотографії ідентифікувати людину, яку раніше ніколи не бачила вживу, реально. Але для того, щоб побачити людину, у кожен пакет потрібно зазирнути. Проте часто трапляються складні випадки, коли візуально ідентифікувати особу загиблого складно або й неможливо», – зазначила волонтерка.

Окрім того, вже після прибуття до Луцька виснаженій важкою дорогою жінці разом із водієм доводиться самотужки вантажити тіла загиблих на ноші.

Тетяна наголосила, що для того, аби ГО «Військові капелани Волині» могла й надалі виконувати свою непросту місію, потрібні пальне і кошти, яких завжди не вистачає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися