«Верховний суд «ДНР» вирішив стратити трьох полонених бійців ЗСУ
Україна

«Верховний суд «ДНР» вирішив стратити трьох полонених бійців ЗСУ

10 червня 2022, 09:24
0
-1
Сподобалось?
-1

Так званий «Верховний суд «ДНР» засудив до страти трьох іноземців, які воювали на боці України.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Вирок винесли двом громадянам Великобританії Шону Піннеру та Ейдену Асліну, а також марокканцю Саадуну Брагіму. Їх звинуватили «найманстві та у скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного ладу «ДНР». Суд відбувся за три дні.

За словами головуючого суддівської колегії Олександра Нікуліна, під час ухвалення вироку «суд» керувався не тільки прописаними нормами і правилами, а й «головним, непорушним принципом – справедливості».

Довідково:

Ейден Аслін почав служити у 36-й бригаді морської піхоти Збройних сил України у 2018 році. У полон він потрапив у середині квітня.

Шонн Піннер також був у складі морських піхотинців, які боронили Маріуполь. Раніше 48-річний британець служив у Королівському англійському полку. Потрапив у полон разом зі своїм співвітчизником.

21-річний Саадун Брагім приїхав до України у 2019 році та навчався на факультеті аеродинамічних та космічних технологій Київського політехнічного інституту. Рік тому він кинув навчання і пішов служити за контрактом у 36 окрему бригаду морської піхоти. У полон він потрапив під час боїв у Волновасі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися