Митрополит Ізюмський і Куп'янський приєднався до окупантів
Україна

Митрополит Ізюмський і Куп'янський приєднався до окупантів

13 червня 2022, 17:34
0
-1
Сподобалось?
-1

Митрополит Ізюмський та Куп'янський Єлисей відмовився виконувати рішення собору УПЦ МП, який висловив незгоду з позицією патріарха московського Кирила щодо війни в Україні. Про це Єлісей заявив у коментарі одному із пропагандистських каналів окупантів, пише сайт newsroom.kh.ua.

Як повідомили у «Харківському антикорупційному центрі», митрополит Ізюмський та Куп'янський Єлисей заявив, що не виконуватиме рішення собору і що нібито має на це дозвіл митрополита Київський та всієї України Онуфрія.

«Те рішення, яке було ухвалено у Києві 27 травня, де відбувся помісний Собор, я не підтримав. Я не хочу порушувати вікову єдність з патріархом московським і всієї Русі і як правлячий архієрей Ізюмської єпархії прийняв рішення, і на це в мене є благословення Онуфрія самостійно приймати рішення в межах своєї єпархії. Я ухвалив рішення: ми залишаємось у статуті, який діяв до 27 травня. Ми згадуємо патріарха і молимося за нього», – сказав Єлисей.

При цьому він заявив, що нещодавно зустрічався із патріархом. Оскільки патріарх Кіріл не приїжджав на територію України, це означає, що Єлисей їздив до Москви.

Варто зазначити, що територію Ізюмської та Куп'янської єпархії зараз окуповано. Митрополит Єлісей ніяк не засудив повномасштабне вторгнення РФ в Україну, незважаючи на те, що частину храмів єпархії обстріляли російські військові.

Крім того, священики єпархії вже беруть участь у заходах, які проводяться окупантами. Більше того, під час засідання колаборантів у Куп'янську, де обирали т.зв. «Голову тимчасової адміністрації звільнених територій Харківської області», також був присутній священик єпархії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися