У Білорусі почали ремонтувати ядерний військовий об’єкт
Україна

У Білорусі почали ремонтувати ядерний військовий об’єкт

14 червня 2022, 16:47
0
-1
Сподобалось?
-1

На території занедбаної радянської частини у Гомельській області, де могли бути ядерні боєголовки, відновилася активність.

Про це написав білоруський опозиційний ресурс «Флагшток».

ТГ-канал «Белорусский Гаюн» зафіксував виліт вертольота у напрямку села Черетянка Житковицького району, біля якого знаходиться військова частина 369 полку, що не використовується. Там із 1961 по 1996 роки знаходилися ракетні війська стратегічного призначення.

«Флагшток» за допомогою доступних космічних знімків помітив, що у занедбаній частині розпочалися роботи. Протягом березня-червня 2022 року на цій території, за даними сервісу Sentinel, з’явилися 3 великі світлі плями. Аналіз космічних знімків сервісу Google.earth вказав на характер змін – повністю знесено три малоповерхові споруди.
Чи йдеться до відновлення стратегічної ракетної частини в Житковицькому районі на Поліссі, говорити зарано. Це неможливо зробити без нових масштабних будівельних робіт, оскільки стан існуючої інфраструктури надто занедбаний. На даний момент залізниця на території військової частини розібрана, військові склади використовуються для цивільних цілей, у комплексі будівель знаходиться професійно-технічний ліцей, а захисні споруди для ракет частково зруйновані і вкриті рослинністю.

У той же час початок робіт у ракетній частині, що не використовується, співпав із планами режиму Лукашенка прибрати з Конституції норму, що забороняє розміщення ядерного озброєння на території республіки, і початком військової агресії з майданчиків у Білорусі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися