Венедиктова організувала «жирну» посаду для колеги свого чоловіка
Україна

Венедиктова організувала «жирну» посаду для колеги свого чоловіка

14 червня 2022, 18:12
0
-1
Сподобалось?
-1

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова без конкурса взяла на керівну посаду колишнього колегу свого чоловіка, але виконувати роботу прокурора він не зможе.

Про це стало відомо «Українській правді».

6 червня Венедіктова підписала наказ, яким ліквідувала одразу два підрозділи: відділ кібербезпеки; та управління, що опікується розслідуванням злочинів проти економіки держави.

Тим же наказом Венедіктова створила новий департамент, який має відповідати і за економічні злочини, і за кібербезпеку держави. Його штат – 77 співробітники, у двох розформованих підрозділах загалом була 41 штатна одиниця.

Новий департамент без конкурсу очолив Сергій Кропива. Раніше він працював у кіберполіції: начальником київського управління та першим заступником голови. Кропива зміг очолити новий департамент без конкурсу завдяки тому, що Венедіктова визначила за ним посаду не прокурора, а просто державного службовця. На час воєнного стану Верховна Рада дозволила призначати працівників на такі посади без конкурсу. Водночас, через те, що Кропива формально не є прокурором, він не зможе виконувати низку обов’язків. Зокрема, займатись процесуальним керівництвом. А саме: входити до групи прокурорів у справах, ухвалювати рішення, пов’язані з розслідуваннями, давати вказівки прокурорам тощо.

У прес-службі Офісу генпрокурора «Українській правді» підтвердили, що до обов’язків Кропиви не входить процесуальне керівництво, а його робота полягатиме у менеджерстві. Там стверджують, що такий підхід «сприятиме посиленню гарантій незалежності прокурорської діяльності». Призначення Кропиви пояснили «цінним досвідом у сфері боротьби з кіберзлочинністю».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися