Після вторгнення РФ в Україні з'явилося понад 51 тисяча нових бізнесів
Україна

Після вторгнення РФ в Україні з'явилося понад 51 тисяча нових бізнесів

27 червня 2022, 12:09
0
1
Сподобалось?
1

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні було зареєстровано 51 240 нових бізнесів. Про це повідомила платформа "Опендатабот", інформує УНН.

На початку червня було зафіксовано новий рекорд реєстрацій ФОПів – 4652 підприємця. Це найбільша цифра з лютого. Загалом за три тижні було зареєстровано понад 12 тисяч підприємців.

Помітно змінилася ситуація з реєстрацією нових компаній. Так, у червні в Києві було зареєстровано 40% ФОПів у порівнянні з довоєнними показниками, у Львові – 45%, а ось у Харкові – лише 25%.

У лютому перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів посідав КВЕД "Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність", а категорії "Надання інформаційних послуг" та "Надання інших індивідуальних послуг" обіймали третю та четверту позиції.

За три місяці повномасштабного вторгнення ситуація змінилася. На першому місці за кількістю нових ФОПів опинився КВЕД "Роздрібна торгівля". Разом кведи, пов'язані з роздрібною та оптовою торгівлею, становили 37% від усіх нових ФОПів.

Нагадаємо, що у межах програми "єРобота" держава надасть до 8 млн грн безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств.

Також Кабінет міністрів України в межах "єРоботи" затвердив грантову програму підтримки розвитку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися