Чи отримували українці передвісники війни?
Україна

Чи отримували українці передвісники війни?

3 липня 2022, 17:14
0
1
Сподобалось?
1

Мимоволі згадується 2014 рік і молитва у Ватикані Папи Римського за мир в Україні, коли на випущених голубів невідомо звідки напали чайка і крук, але птахи відбилися. Війна таки прийшла на українську землю в тому ж таки 2014-му. Уже коли росія стягнула на наші кордони всю свою військову армаду, у 2021-му і на початку 2022-го відбулося ряд подій, які сьогодні можна вважати пророчими. Які були знаки неба про те, що Україну чекає страшна повномасштабна війна?

Пророчі президентські інавгурації

Ще під час інавгурації трьох останніх президентів України відбувалися дивні події, у яких екстрасенси знаходили подвійний зміст. Так, у 2010 році перед Віктором Януковичем зачинилися двері, коли він заходив до зали Верховної Ради. Ні з того ні з сього, перед самісіньким носом, та так, що той ледь не стукнувся лобом об них. І Віктору Федоровичу не вдалося досидіти президентський термін до кінця – втік «проффесор» до Ростова від гніву повсталого Майдану у лютому 2014 року. А ще раніше на День перемоги йому на голову впав траурний вінок.

Інавгурація Петра Порошенка запам’яталася тим, що один із солдатів почесної варти зомлів і випустив з рук рушницю. Одні казали, що це добрий знак, значить, війна, яка тоді тільки починалася, скоро закінчиться. Інші, навпаки, бачили у тому погане – мовляв, війна розгориться й триватиме довго. Як виявилося, останні мали рацію.

Не обійшлася без пригод й інавгурація Володимира Зеленського. Уже отримавши посвідчення і знак президента, він віддав його помічникам, а ті поклали коробочку на подушечку, яку тримав солдат. Однак вона сповзла і впала на землю. Президентство головного комедіанта «95 кварталу» увійшло в історію повномасштабним вторгненням росії в Україну 24 лютого 2022 року попри переконання «зеленої» влади, що війну можна спинити формулою «надо просто перестать стрелять». Виявилося, цього замало.

Шматувало прапори і валило новорічні ялинки

Озираючись назад, знаходимо ще якісь моменти, на які раніше не звертали увагу. У Херсоні, наприклад, на день Незалежності України зламався флагшток, на якому мали піднімати державний прапор. Це місто та область були окуповані рашистами у перші ж дні повномасштабного російського вторгнення. А у Харкові ураганний вітер розірвав найбільший стяг України навпіл. Пошматував вітер двоколори і в Кривому Розі та Краматорську. І ці міста теж опинилися під нищівним вогнем російської армії.

Свій знак отримали й чернігівці – за два місці до війни вони бачили у небі дивне явище – грім та блискавки посеред зими. І через трохи у їхньому древньому місті загуркотіло, але вже від російських бомб, ракет та снарядів.

А ще у ряді українських міст наприкінці 2021-го та на початку 2022 року був масовий ялинкопад: на Полтавщині, Кіровоградщині, Чернігівщині, Львівщині. Новорічне дерево зламалося навпіл і на Театральній площі Маріуполя біля драмтеатру. Того самого, де уже за два місяці, а саме 17 березня, під ударами російських бомб загинуло понад 600 дітей, старих та жінок, а сам Маріуполь перетворився в руїни і на місто-привид. Новорічні ялинки падали під поривами вітру. Небо ніби попереджало, що не час веселитися. Та ми не зважали. Влада каталася на лижах у Карпатах і відзначала Різдвяні свята, поки американська розвідка намагалася докричатися, що росіяни таки нападуть на Україну. Але у нас же свої розвіддані. Ніхто не збирається на нас нападати.

Впав хрест з купола Софії і «плакали» ікони

Був ще один знак небес – найголовніший. 14 січня, у день святого Василя, вітер зірвав триметровий хрест з одного з куполів Софії Київської. Уже тоді казали, що це недобрий передвісник. Екстрасенси прокоментували цю подію по-своєму: космос проведе суспільство через болісні та несподівані процеси до сприятливого у майбутньому результату. Дай Боже, щоб вони не помилилися. Хрест на святій Софії встановили у березні, коли точилася кривава битва за Київ. А скільки ікон «плакало» останніми роками!

Кривавий супермісяць бачили у Європі

Можна згадати ще і місячні затемнення, і кривавий Місяць 19 листопада 2021 року, коли було найтриваліше місячне затемнення за 580 років (востаннє таке спостерігали у 1440 році). Кривавий супермісяць бачили на небі геть недавно – 16 травня у Європі. А моя подруга з Харкова розповіла, як нещодавно у їхньому місті, яке безперестанку обстрілюється рашистами, містяни спостерігали дивовижне явище: на небі під час грози блискавки спалахували по обидва боки назустріч одна одній, ніби сперечаючись, яка з них сильніша, а посередині між ними вдаряли вертикальні змієвиці.

– За все життя не бачила нічого подібного. Таке враження, що і там, на небі, теж точиться війна, – каже моя Надя.

Напевне, що так. Світло бореться з пітьмою і на землі, й на небі. Усе в руках Божих. Та ми віримо у перемогу добра. Інакше бути не може.

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися