Україна розірвала дипломатичні стосунки з Сирією
Україна

Україна розірвала дипломатичні стосунки з Сирією

30 червня 2022, 16:43
0
1
Сподобалось?
1

Вчора сирійське державне агентство SANA з посиланням на офіційне джерело в МЗС країни повідомило, що Сирія, владу в якій на російських штиках утримує Башар Асад, вирішила визнати «незалежність» контрольованих Москвою псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР».

В МЗС України розцінили цей крок як недружній акт щодо України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. У відповідь на це Україна заявила про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин. Українська сторона також розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

«Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті», - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися