У США озвучили серйозні обвинувачення на адресу Андрія Єрмака
Україна

У США озвучили серйозні обвинувачення на адресу Андрія Єрмака

10 липня 2022, 12:47
4
-2
Сподобалось?
-2

Конгресменка США українського походження Вікторія Спартц у п’ятницю звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. У відповідь в МЗС України вибухнуло обуренням, мовляв звернення Спартц, «є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією».

Одначе після цього Спартц зробила ще жорсткішу заяву. Вона зазначила, що президент України Володимир Зеленський «повинен вирішити проблему» Андрія Єрмака і закликала МЗС України серйозно ставитися до її заяв.

Про це йдеться у заяві на її сайті, пише «Європейська правда».

Андрія Єрмака вона назвала «постійною внутрішньою проблемою» Володимира Зеленського. Так конгресменка конкретизувала, у ячому підозрюється голова офісу ОП та запропонувала йому особисто спростувати ці обвинувачення:

- витік інформації в Білорусь і зрештою в Росію про операцію України із захоплення «Групи Вагнера», що призвело до її провалу;

- погане керівництво мирними переговорами з Росією перед війною;

- запевнення українського керівництва, що у лютому нападу з боку Росії не відбудеться, всупереч західній розвідці, щоб перешкодити Україні належним чином підготуватися до війни;

- саботаж Херсону та надання його росіянам для організації трагедії батальйону «Азов»;

- затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та висування необґрунтованих або навіть незаконних умов;

- цілеспрямоване затягування через свого заступника Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора.

«Я закликаю Міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці запитання щодо пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати нападки ad hominem, як це було досі. Українцям і американцям буде краще, якщо наші уряди відповідатимуть з належною обачністю, а не захисними банальностями», - йдеться у заяві.

Вікторія Спартц нещодавно відвідувала Україну й зустрічалася з військовими, чиновниками та політиками різного рангу, зокрема з міськими головами Дніпра і Львова, головою фракції «Слуги народу» у парламенті. Також Спартц побувала у різних точках лінії фронту й у місцях найбільших військових злочинів Росії, зокрема у Бучі. Когресменка з українським корінням була серед ключових лобістів ленд-лізу для України.

Питання Єрмака в українсько-американських стосунках випливає не вперше. Також британська розвідка вважала його ненадійним, про що було поінформовано українську владу. Борис Джонсон під час останнього візиту до Києва у дещо нестандартний спосіб уник вітання з Єрмаком за руку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юрій
    Юрій

    Та поставлять іншого наглядача,сенсу 0

    11 липня 2022, 04:35
    Відповісти
  • Алик
    Алик

    Спартц - это американская Безуглая

    12 липня 2022, 17:53
    Відповісти
    • Олег
      Олег

      Безуглая-это уникальный экземпляр. Второй такой не найти. А Спартц молодец.

      21 липня 2022, 11:39
      Відповісти
  • Krzysztof
    Krzysztof

    Każda bajka zawiera jakąś... Prawdę !!!! I to wszystko, bo ............ nie chcę kłopotów

    13 липня 2022, 23:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися