В Україні понад сім тисяч військових вважаються зниклими безвісти
Україна

В Україні понад сім тисяч військових вважаються зниклими безвісти

11 липня 2022, 18:10
0
-1
Сподобалось?
-1

Наразі сім тисяч вйськових офіцйно вважаються зниклими безвісти. У цю цифру входять як потенційно загиблі, так і ті, що опинилися у полоні.

Про це Суспільному розповів уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

«Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ВСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ і це різні інституції. Вони не входять в цифру, яку дає ЗСУ. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. Наш колцентр має орієнтовно 7200 людей. Наприклад, полк «Азов» — це Нацгвардія (що підпорядковується МВС - ред.) і там також є безвісти зниклі. Вони не вийшли на звʼязок з рідними, коли вони вийшли з Азовсталі», — говорить Котенко.

За його словами, більшість зі зниклих військових — у полоні. Як приклад, наводить військових 1 батальйону 36 бригади: «Ми знаємо, що їх вивезли в Росію. По-перше, треба зрозуміти, скільки там є людей. Якщо їх більше сотні, то ми розуміємо, що практично весь батальйон — у полоні. Звʼязку із ними все ще немає, тому вони вважаються безвісти зниклими. Рано чи пізно вони потраплять у список на обмін і вони повернуться додому. Ось це той випадок, коли ми точно знаємо, що безвісти зниклі — живі».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися