СБУ завела кримінал на керівництво ДБР за знищення матеріалів резонансних справ
Україна

СБУ завела кримінал на керівництво ДБР за знищення матеріалів резонансних справ

20 липня 2022, 18:04
0
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки України розслідує обставини знищення працівниками Державного бюро розслідувань частини секретної інформації у низці кримінальних проваджень.

Йдеться про: «Харківські угоди», «Вугільну справу» Віктора Медведчука, «Справу про причетність до розстрілів на Майдані колишнього голови СБУ Олександра Якименка», «Справу щодо доведення української армії до зубожіння» та низку інших справ, де фігурують колишні українські посадовці.

У відповідь на запит Суспільного в Офісі Генерального прокурора повідомили, що стосовно цих справ правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 111 «Державна зрада»;

ч. 2 ст. 329 «Втрата документів, що містять державну таємницю»;

ч. 2 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

«На теперішній час прокурорами та слідчими здійснюються заходи, спрямовані на відновлення знищених матеріальних носіїв секретної інформації, шляхом встановлення та витребування примірників, які зберігались в інших установах», – йдеться у відповіді Суспільному.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися