У Луцьку стартував продаж поштової марки присвяченої «тракторним військам» (фото)
Україна

У Луцьку стартував продаж поштової марки присвяченої «тракторним військам» (фото)

28 липня 2022, 14:41
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відбулося спецпогашення нової поштової марки «Доброго вечора, ми з України». Захід символічно  відбувся на території Волинського регіонального музей українського війська та військової техніки. Як розповів директор Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Люсак, нова марка присвячена сміливим українським аграріям, котрі тракторами витягують з полів трофейну ворожу техніку та передають її ЗСУ. Українці почали називати фермерів тракторними військами або окремою тракторною бригадою.

«Все почалося з Миколаївської області. А потім «тракторний» рух поширився по всій Україні. Фото українських аграріїв із трофейною технікою облетіли усі провідні світові ЗМІ. У Великій Британії навіть жартували, що українські фермери здобули для ЗСУ більше трофейної техніки, ніж є на озброєння у британської армії», – розповів Іван Люсак.

Полюбився подвиг фермерів і українцям, тож коли «Укрпошта» оголосила конкурс ескізів на нову марку, 340 тисяч користувачів додатку «Дія» проголосували саме за цю марку.

Участь у спецпогашенні взяли голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко, заступник командира 100 Волинської бригади тероборони Костянтин Байчук. Також запросили представника одного з фермерських господарств Волині, котре активно допомагає у ремонті військової техніки. Секретар спілки жуналістів України Володимир Данилюк, який також нині служить у ЗСУ, побажав аби луцький музей поповнили зразки знищеної й захопленої ворожої техніки, а техніка аграрії повернулися до своє звичайно роботи по всій Україні у межах кордонів 1991 року

Вартість блоку з 6 марок «Доброго вечора, ми з України» – 108 гривень по Україні і 330 гривень для міжнародної кореспонденції. У продажу є тематичні конверти та  листівки. Наклад марки – 5 мільйонів штук. Волинь отримала першу партію - 80 тисяч марок. Спецпогашення буде доступне у Луцьку протягом двох днів – сьогодні та завтра.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися