Депутати собі зарплати додали, а у військових відняли
Україна

Депутати собі зарплати додали, а у військових відняли

6 серпня 2022, 16:49
0
1
Сподобалось?
1

Українці шоковані останніми рішеннями нашої влади у Києві: народні депутати під час війни мали совість підвищити собі заробітну плату!  І майже одночасно урізали виплати нашим захисникам.

Ніщо так не об’єднує українську Верховну Раду, як вирішення питань матеріального забезпечення себе коханих. 308 народних обранців в одностайному пориві проголосували «за», аби збільшити собі виплати аж на 20 тисяч гривень! Тепер вони отримуватимуть до 50 тисяч. Усе за рахунок грошей міжнародної допомоги. У час, коли в країні ворог обстрілює міста, люди гинуть, втрачають свої домівки. З іншого боку, у нас економічна криза. Ціни ростуть, зарплати падають, бізнес закривається, люди просто виживають на мінімальну зарплату у 5 тисяч 200 гривень. Саме стільки отримують на руки. А бачте, слугам народу платні у майже 30 тисяч у місяць недостатньо. І це при тому, що гроші на житло вони отримують по окремій статті. Ну і якщо зовсім відверто, то більше половини наших депутатів прийшли з бізнесу і на зарплату нардепів не живуть. Тому підвищувати її абсолютно аморально. Ні стида, ні совісті!

«Сволоти... Люди виживають, у країні війна, а вони, скоти, зубожіли», «За що?! Під час війни люди віддають останнє, а депутатам зарплату піднімають!», «Собі підвищили зарплати, поки люди збирають по гривні на «Байрактари», – українці не добирали слів для обурення у соцмережах.

І на фоні цього депутати приймають поправки, які обмежують виплати… військовим! Тепер за мобілізованими працівниками зберігається лише робота і посада. Середній же заробіток, як було до цього, ні. Аргументи вони навели нібито правильні: бізнес зараз ледь виживає, а військовим держава платить нормально. Усі отримують по 30 тисяч гривень, а ті, хто безпосередньо на передовій, по 100 тисяч. Якби не одне малесеньке «але». В Україні закон зворотної сили не має. Мобілізованим гарантували збереження середнього заробітку на попередньому місці роботи, а тепер взяли і відмінили. Чомусь коли піднімається питання про зменшення заробітних плат і пенсій суддям, прокурорам, тим же депутатам, усі посилаються на Конституцію: мовляв, ні в якому разі не дозволяється зменшувати соціальні гарантії – є ж закон! Виявляється, якщо дуже хочеться, то можна. У Верховній Раді ж, як уже писалось вище, багато представників бізнесу. І тут вони для себе вирішили зекономити.

Бо якщо б хотіли підтримати тих, кому насправді дуже важко, а це малий і середній бізнес, то виплати мобілізованим могли б їм компенсувати за рахунок бюджету, як у 2014 році. Але тоді ж доведеться урізувати виплати собі та іншим високооплачуваним українським посадовцям. Бо тяготи війни мають на собі нести всі.

Наталка СЛЮСАР   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися