Валентин ДІДКОВСЬКИЙ
Україна

Пенсіонер з Бучі зупинив колону російської техніки

7 серпня 2022, 13:57
0
0
Сподобалось?
0

Українці з перших днів вторгнення демонструють дива героїзму. Нещодавно стала відома історія 64-річного пенсіонера із Бучі Валентина Дідковського. Він сам зумів зупинити та знищити частину колони окупантів, які прямували у Київ. Потім передав її координати військовим, і ті добили загарбників.  

Сам пан Валентин героєм себе не вважає. Каже, що якби треба було, то зробив би це ще раз – навіть ціною власного життя. Довжелезну колону російської техніки побачив на своїй вулиці вранці 27 лютого. Каже, одразу зрозумів: якщо не зупинити зараз, окупанти поїдуть на Київ. А у пенсіонера в гаражі лежали трофейні гранати і протитанковий гранатомет, який йому залишили українські військові. Як поводитися зі зброєю, чоловік знав ще з армії. Навички вдосконалив після 2014 року. Адже шість років їздив на передову на Схід як волонтер. Тож пенсіонер швидко оцінив обстановку, вискочив на причеп, який стояв біля паркану, і став шукати ціль. Як тільки побачив у колоні бензовоз – обстріляв його. Потім кинув туди ще декілька гранат. Від вибуху бензовоза загорілася інша техніка і самі орки. Вони повискакували з автівок і стали стріляти у відповідь. У результаті колись чепурна хата пана Валентина залишилась без даху. Стіни і паркан були зрешечені кулями. Самому чоловікові дивом вдалося врятуватися. Він поповз за хату, вибив сусідську огорожу і заховався у вбиральні.

– Приготував одну гранату собі про всяк випадок. Якби знайшли – поклав би і себе, і їх. А що, йти у полон? – запитав.

Померти Валентин не боявся. Він хотів лише одного – знищити якомога більше загарбників. Тому одразу ж набрав номер українських військових і дав координати колони. Коли усе затихло, чоловік вийшов зі свого сховку і відзняв, як грізна техніка окупантів перетворилася на купу залізяччя. Пан Валентин виїхав до Ірпеня, де приєднався до місцевої самооборони. Коли зміг повернутися до своєї хати, то побачив, що там «погосподарювали». Усе навколо було перерито, пропали документи, які чоловік не встиг забрати. Нині Валентин Дідковський живе у літній кухні. Для відновлення хати потрібні великі гроші – тільки на заміну даху знадобиться 200 тисяч гривень. Пенсіонер і далі продовжує служити у теробороні. Найбільше чекає, звісно, перемоги.  

Марта ДИМИДІВСЬКА 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися