Наречені Христина і Віталій (другий зліва)
Україна

Фронтове весілля у лісі

14 серпня 2022, 15:41
0
1
Сподобалось?
1

Коли дивишся фотографії та відео цього фронтового весілля у лісі, одразу спадають на думку шлюби повстанців. Ці відважні українці так само боролися за свою скроплену кров’ю Батьківщину, захищали Україну від тих же московитів. І теж хотіли кохати, народжувати дітей, жити. У лісовій гущавині молодята тихо молилися і промовляли обітниці один одному, а тоді знову йшли у криївки чи в бій на вірну смерть. Через вісімдесят років історія повторилася.

Війна не стала перепоною для кохання. Нещодавно у сосновому лісі побралися 19-річна Христина і 23-річний боєць Віталій. Замість весільних музик їм цвірінькали пташки, замість гостей «Гірко!» вигукували побратими, а замість священника наречених одружував командир. За ведучого ж став кореспондент «1+1» Андрій Люховець:

– Тут є усі атрибути весілля, але одружуються не у стінах рацсу. Наші глядачі будуть весільними гостями.

Молодята познайомилися пів року тому на роботі. У березні хотіли відгуляти весілля, але в Україну прийшла війна. І хоч Віталій тепер боронить Україну, все ж зі своєю коханою Христиною вирішили побратися. Наречена – у білій весільній сукні, наречений – у військовій формі. Але у лісі були і традиційний урочистий марш Мендельсона, і квіткова арка, де молоді дали обітниці в присутності Бога та побратимів. Коли перед молодятами на землю постелили вишиваний рушничок на щастя, Віталій став на коліно під гучний вигук побратимів «Слава Україні! Героям слава!»

– Обіцяйте бути вірними супутниками у недузі та здоров’ї, в хороші та погані часи, у горі і радості, кохати, підтримувати, поважати, радіти, сумувати разом, поки будете живі! – промовив бойовий командир.

Хай Бог оберігає молодят, які побралися у воєнне лихоліття. А Христина нехай дочекається свого коханого Віталія з перемогою!

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися