В українки, яка тікала від війни в Італію, відібрали дитину
Україна

В українки, яка тікала від війни в Італію, відібрали дитину

14 серпня 2022, 20:26
0
0
Сподобалось?
0

В української сім’ї, яка поїхала за кордон, рятуючись від війни, в Італії відібрали дитину. Тепер рідні намагаються довести, що Ксенія – їхня рідна донечка.

Цю історію виклала у соціальних мережах українка Карина. Втікаючи від війни, жінка з меншою донькою виїхала у Німеччину. А старшу, Ксенію, з бабусею, яка мала генеральне доручення від рідного батька, відправила до Італії. Дівчинка займається велоспортом, призерка України. І їм сказали, що Італія – найліпша країна для продовження тренувань.

– Гроші на дорогу до цієї країни дав тренер. Він хотів врятувати Ксенію та допомогти продовжити займатися спортом, – розповіла Карина.

Далі ж почалося пекло. В італійській міграційній службі заявили, що українське доручення для них нічого не означає, тому бабусю дівчинки не визнали опікункою, а призначили когось іншого. Ксенія зараз проживає у монастирі. І хоч бабуся весь цей час перебуває там з нею, дівчинка не може покинути територію монастиря без супроводу черниці. При цьому рідним не повідомляють ні імені, ні номера телефону опікуна, посилаючись на те, що це конфіденційна інформація.
– Чотири місяці ми намагались довести, що моя мати – це бабуся доньки. Ні. Не вірять, – у відчаї каже мама дівчинки.

Вона не могла приїхати в Італію, адже менша донька ходила до школи у Німеччині. Жінка, яка отримала у цій країні прихисток, не хотіла проблем.  Коли Карина все ж прибула в Італію, там відбувся суд щодо її старшої доньки. На ньому представники опікуна прямим текстом заявили, що не вірять рідним дитини, українським дорученням та іншим документам.

– Вона (представниця опікуна – авт.) висловила недовіру мені, нашим донькам, довідкам з посольства України, дорученню від тата, датам на дорученніньому та печаткам на довідках… Просто так – «не вірю». Вони допитали мене, куди я повезу дитину та чи є для неї ліжко, де працює її батько… Моя прописка у Німеччині, соціальний захист та вид на проживання в країні ЄС для них теж не підстава віддавати мені доньку, – обурюється Карина.

Жінка наразі бачиться з Ксенею лише під наглядом черниць, які супроводжують дівчинку всюди.

Ця історію набула розголосу завдяки телеведучій Катерині Осадчій, яка керує соціальним проєктом з пошуку зниклих «Знайти своїх». Вона ж повідомила, що цією справою вже особисто займається уповноважена президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук.

– Зараз справа за органами влади в Україні, і це питання обов’язково вирішиться – донька буде з мамою. Але скільки жаху, нервів та розпачу їм коштувала ця ситуація! – зазначила Осадча.

Марта ДИМИДІВСЬКА  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися