Нова база російської ППО під Євпаторією потрапила на фото курортників
Україна

Нова база російської ППО під Євпаторією потрапила на фото курортників

22 серпня 2022, 09:55
0
0
Сподобалось?
0

Відпочиваючі у Криму сфотографували системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією та опублікували фотографії у соціальних мережах.

Це сталося в районі озера Терекли (Солоне) неподалік села Молочне, поряд з берегом Чорного моря. Про роботу ППО в цьому районі.

У неділю ввечері призначений Росією «губернатор» анексованого Севастополя Михайло Развозжаєв також написав у телеграмі, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об'єкти на підходах до Бельбека з боку Євпаторії».

Як повідомляє «Радіо свобода», незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, опубліковану наприкінці липня користувачем «ВКонтакті». Фото містило в собі географічні координати, які вказують, що знімки були зроблені поблизу Молочного. В інтернеті є й інші фото цих систем із зазначенням геолокації. Все це дозволило встановити, що С-400 в момент, коли були зроблені ці фото, розгорнуті в полі на північ від солоних озер.

Радіо Свобода вдалося знайти знімки установок, зроблені зблизька недалеко від цього місця. Їх опублікував ще один користувач «ВКонтакті». Фотографії дозволяють стверджувати, що йдеться про установки С-400. Знімки були зроблені, судячи з геолокації телефону їхнього автора (досить точної, як випливає з міток в інших його постах), за півтора кілометра від поля, на косі між Терекли та Чорним морем.

Сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити сліди на місці можливого розгортання установок ППО з космосу та визначити, що активність на цій ділянці почалася не пізніше 15 липня, після чого кількість доріг у полі збільшувалася.

За останній тиждень у Криму сталися вибухи одразу на кількох військових об'єктах, у тому числі на аеродромі Саки, де, як писало агентство Reuters з посиланням на джерело в офіційних колах ЄС, могло бути знищено до половини авіації Чорноморського флоту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися