СБУ зірвала постановочні «акції» протесту на День Незалежності
Україна

СБУ зірвала постановочні «акції» протесту на День Незалежності

24 серпня 2022, 13:46
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки запобігла планам ФСБ використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності України.

Про це інформує прес-служба СБУ.

За задумом ворога, «мітингарі» мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували відзняти це на відео.

Таким чином, вони прагнули створити «потрібний контент» для російських пропагандистів, а ті у свою чергу – максимально поширити його через Інтернет і підконтрольні їм ЗМІ.

СБУ встановила, що організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО «Журналісти Стремоусова». Співробітники ФСБ вийшли на новий контакт із координаторами Житомирського та Полтавського осередків цього руху у травні 2022 року. Пізніше їм поставили завдання організувати масові «протестні» акції біля обласних військкоматів за участі матерів воїнів ЗСУ.

Утім, завдяки втручанню СБУ колишні поплічники Стремоусова відмовилися від виконання завдань ФСБ.

Учасники ГО «Журналісти Стремоусова» мають подібний досвід, оскільки ще на початку 2022 року провели низку замовних мітингів у Києві. Наразі їхній лідер Кирило Стремоусов виконує обов'язки «заступника окупаційної військово-цивільної адміністрації» у Херсоні, йому повідомили про підозру у держзраді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися