Волинський «Фаберже» до Дня Незалежності найбільшу свою роботу
Україна

Волинський «Фаберже» до Дня Незалежності найбільшу свою роботу

25 серпня 2022, 11:04
0
0
Сподобалось?
0

До Дня Незалежності України заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з Володимира презентував нову роботу з яєчних шкаралуп, яка поповнила колекцію доробків на військову тематику.

Як розповів Суспільному митець, основа композиції – це залите ювелірною смолою панно, основа якого зроблена з бурштину, а також закріплені різьблені металом яєчні шкаралупи.

«На панно металом викладена карта України, покрита позолотою, та є ангелочки як обереги і напис «Україна була, є і буде». Ще два написи є по краях, які читаються лише при певному куті погляду: «Дух і тіло ми положим за нашу свободу» та «Згинуть наші вороги, всі разом на всі віки», – каже майстер.

У роботі, каже Анатолій Бойко, закладений філософський та християнський зміст, зокрема тернистий шлях України, каже майстер, зобразив викладеним по колу орнаментом – вітейкою.

«Є зображені чотири земних стихії і рунічні символи – руна мати-берегиня, руна свободи, руна предків та руна перемоги, які читаються хрестом як у церкві. Цю роботу я давно почав, всі компоненти були давно готові, лишилося скомбінувати та закріпити на підставці», – говорить володимирчанин.

Зі слів майстра, робота, котру змайстрував до Дня Незалежності, є найбільшою за розмірами у колекції: має висоту 30 сантиметрів та ширину 40 сантиметрів. Панно, додав Анатолій Бойко, поповнить колекцію на військову тематику, яку створює не для продажу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися