Які доходи враховують для призначення субсидій
Україна

Які доходи враховують для призначення субсидій

3 вересня 2022, 12:06
0
0
Сподобалось?
0

Через війну багато українців втратили заробітки. Люди розраховують на допомогу держави в оплаті комунальних послуг. Відомо, що субсидії залежать від доходів сім’ї. Які саме, роз’яснили в Урядовому контактному центрі.

Це заробітна плата у розмірі, що залишається після сплати податку на доходи фізичних осіб;

– грошове забезпечення військовослужбовців;

– пенсія, щомісячне довічне грошове утримання суддів у відставці;

– стипендія, зокрема, із сумою її індексації, нарахованої відповідно до закону (крім соціальної стипендії, яка надається дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, а також особам з їхнього числа);

– соціальні виплати, які призначаються структурними підрозділами держадміністрацій з питань соцзахисту, виконкомами міських і районних рад, зокрема, пільги на оплату комуналки, придбання твердого палива та скрапленого газу;

– допомога по безробіттю, інші страхові виплати, які призначаються фондами соціального страхування;

– грошові перекази, отримані з-за кордону;

– дивіденди від цінних паперів;

– інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби і ПФУ, а також ті, які задекларував громадянин.

Крім того, під час призначення житлової субсидії враховуються доходи членів сім’ї особи зі складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства (крім доходів одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання, та одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною, якщо батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду чи мають правовий статус зниклих безвісти).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися