Військовий облік для жінок: у Міноборони розповіли, які спеціальності потрібні армії
Україна

Військовий облік для жінок: у Міноборони розповіли, які спеціальності потрібні армії

5 вересня 2022, 16:56
0
0
Сподобалось?
0

Є три спеціальності, які потрібні українській армії. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

"Не відповідає дійсності те, що нібито з 1 жовтня жінки, професії яких перебувають у переліку військово-облікових спеціальностей – вони обов'язково мають стати на облік. Є певна низка спеціальностей, які обов'язкові. Це невеликий список. Генштаб називав публічно три спеціальності: медики, кухарі, радіоелектроніки", – сказала заступник міністра.

Маляр зазначила, що зараз роблять усе можливе, щоб із 1 жовтня жінкам не потрібно було обов'язково вставати на військовий облік.

Водночас, заступник міністра нагадала, що є такі спеціальності, представники яких завжди ставали на облік – наприклад, медики. З її слів, жінки, які працюють за іншими спеціальностями, на військовий облік можуть стати добровільно.

"Що це означає? Що бажаючі жінки повинні мати право ставати на облік. Боятися нічого не потрібно. Розпускають паніку, що нібито буде заборонено виїзд, жінки нібито вже готові їхати. Це справді просто паніка", – додала Маляр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися