ГПУ відкрила справу проти військових за збитий Іл
Україна

ГПУ відкрила справу проти військових за збитий Іл

18 червня 2014, 17:08
0
0
Сподобалось?
0

Головне управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочало кримінальне провадження стосовно посадовців Збройних Сил України та Оперативного штабу управління антитерористичною операцією Антитерористичного центру при СБУ, з вини яких 14 червня у Луганську загинули 49 військовослужбовців, знищено літак Іл-76, озброєння та військове майно, повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що 14 червня в 00:13 для забезпечення антитерористичної операції, яка проводиться у Донецькій та Луганській областях, із Дніпропетровська в Луганськ вилетів військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25-ої повітряно-десантної бригади, 9 членів екіпажу 25-ої окремої бригади військово-транспортної авіації, військова техніка та інше військове майно. 
Як з'ясувалося, службові особи Збройних Сил України та Оперативного штабу управління антитерористичною операцією проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угруповань поблизу аеропорту Луганська, а також перебування на їхньому озброєнні переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК), та не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення антитерористичної операції.
Унаслідок цього, близько 1 год. 10 хв. цього ж дня під час заходу на посадку в аеропорт Луганська на висоті 400 метрів Іл-76 був обстріляний невстановленими особами з ПЗРК та крупнокаліберного кулемету.
В результаті обстрілу літак загорівся та впав. Загинули усі 49 військовослужбовців, які знаходилися на його борту, військове майно та техніка знищені.
17.06.2014 вказані дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби), за що передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися