Чим пізніше вийдете на пенсію, тим вона буде більшою
Україна

Чим пізніше вийдете на пенсію, тим вона буде більшою

10 вересня 2022, 19:46
0
0
Сподобалось?
0

Українцям, які досягли пенсійного віку та отримали право на заслужений відпочинок, радять продовжувати роботу, але при цьому відмовитись від пенсійних виплат. У цьому випадку, після якогось часу, їхня пенсія буде набагато вищою. Таку поправку до пенсійного законодавства було внесено у лютому цього року.

Механізм нарахування відкладеної пенсії такий, що чим довше пенсіонер не отримуватиме своїх виплат, тим вищою буде його пенсія згодом. Коли її почати отримувати – пенсіонер вирішує сам.

Згідно з ухваленим законом, за кожен місяць відкладеної пенсії людині покладено надбавку у розмірі 0,5% від її розрахункової пенсії. Тобто за рік його розрахункова пенсія зросте на 6%, за два роки – на 12% тощо, до 5 років. Наприклад, якщо ваша розрахункова пенсія при досягненні пенсійного віку (60 років) склала 5000 гривень, і якщо ви відкладете її отримання на рік, то через рік зможете отримувати по 5300 гривень на місяць. А якщо відкладете її на 5 років, то із 65 зможе отримувати на 30% більше, тобто по 6500 гривень щомісяця.

Однак це ще не всі бонуси від пізнішого виходу на пенсію. Для тих, хто відклав виплати більш ніж на 5 років, щомісячне збільшення вже становитиме не 0,5% від розрахункової пенсії, а 0,75%. Тобто, один рік вже «коштуватиме» не 6, а 9%.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися