Молитва змінює кров, а ладан лікує безсоння, вбиває віруси і мікроби
Україна

Молитва змінює кров, а ладан лікує безсоння, вбиває віруси і мікроби

11 вересня 2022, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

Після молитви у храмі та божественних піснеспівів людина відчуває полегшення і радість. Цей феномен вирішив дослідити кандидат медичних наук Ужгородського національного університету Михайло Лазорко. Він науково довів, що молитва дійсно змінює структуру крові. І дослідження духовних див непоодинокі. Учені встановили також, що аромат ладану лікує стрес, вбиває віруси і мікроби.

Після досліду інфекція в організмі слабшала

– Я виріс у віруючій родині, а тому силу молитви ніколи не ставив під сумнів, адже віра є бездоказовою, – каже Михайло Лазорко. – Проте як науковець мав довести це у конкретних дослідженнях.

Експерименти закарпатського вченого, який зареєстрував понад сотню своїх наукових патентів, тривали п’ятнадцять років. На незвичайні досліди не запрошував священників, щоб не піддавати сумніву Божі істини, а тільки добровольців. Вчений брав у них капілярну та венозну кров, проводив її аналіз. Потім людина або її знайомий хвилин п’ятнадцять читали молитви «Отченаш», «Вірую», «Царю Небесний», псалом 50-й, до святих, до небесних покровителів. Після цього знову робили аналіз крові.

– І вона ставала іншою на клітинному рівні! – стверджує Михайло Лазорко. – Пам’ятаю перших досліджуваних. Чоловік після автокатастрофи мав остеомієліт – гнійне запалення стегна. Від болю страшенно мучився. Коли порівняли показники крові до і після молитви, то рівень фагоцитозу був у шість разів нижчим, ніж до експерименту.

Інший хворий, з остеохондрозом хребта та перенесеним інфекційним гепатитом, сам читав комплекс молитов, а потім слухав, як їх читали інші. Цей пацієнт був віруючою людиною. І знову науковець зафіксував зниження показників запалення. Подальші експерименти засвідчили лише одне: після молитви агресивність інфекції в організмі різко знижувалася, особливо коли була гостра фаза хвороби. А тому після багаторічних експериментів Михайло Лазорко ще раз пересвідчився і переконує інших, що молитва – це не просто слова:

– Це коливання певної частоти. Діючи на нашу кров, молитва змінює її на клітинному рівні навіть у тому випадку, коли ви читаєте подумки. А коли промовляти вголос, звукові упорядковані коливання додатково діють на організм і викликають зміни показників крові, зменшують запальні процеси, чинять цілющу дію.

Аромат ладану використовували у медицині

Вплив ладану, яким у храмах священники обкурюють віруючих, дослідили іноземні вчені. І довели, що його позитивна дія – не вигадка. Адже у Біблії Господь вказав Мойсею рецепт приготування. «Візьми собі пахощів: стакти, ониха і халвана духмяного, та чистого ливану, всього порівну. І зроби з них масті курильний склад, стертий, чистий, святий». Якщо розібратися, що це є, то зрозуміємо, наскільки ладан цілющий. Стакти – це смола стираксового дерева, яке росте у Середземномор’ї. Ониха – верхній покрив раковини молюска, котрий водиться у Червоному морі. Халван запашний – це смола з рослини сімейства зонтикових, що має болезаспокійливі, спазмолітичні і сечогінні властивості. Стерті в порошок, вони з давніх-давен використовувалися в медицині. Чистий ливан – це смола дуже рідкісного дерева, яке росте в Аравії.

Вчені встановили властивості істинного біблійного ладану – він виявився найпотужнішим імуностимулятором! Його аромат лікує душевний біль, дарує людині відчуття спокою і захищеності. А ще ладан знищує мікроби у повітрі, воді і навіть в організмі. Тож коли священнослужителі обкурюють ним хворих, цей дим вбиває віруси і хвороботворні бактерії. B ароматі ладану містяться речовини, які перемагають стрес, допомагають впоратися з нервовим виснаженням, панічними атаками і безсонням, а також зміцнюють пам’ять.

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися