Відновився чемпіонат Волині з футзалу
Україна

Відновився чемпіонат Волині з футзалу

13 вересня 2022, 13:11
0
1
Сподобалось?
1

Команди-учасниці асоціації футзалу Волині дограють сезон, який перервався внаслідок початку повномасштабних бойових дій. У всіх лігах зіграли півфінали.

Суперліга. НЕбезНадійне «Теремно»

«Надія» - «Теремно Хліб» - 3:1, 3:2.

Авторитетні критики можуть резюмувати, що друга гра стала дзеркальним відображенням першої. Так воно-то так, але трішечки не так. Принаймні, за характером зустрічі лучани цього разу були більш настирливі, більш по-спортивному наглі й претензійні.

Так-так, змушені вжити вусату заїжджену фразу про те, що опоненти почали без розвідки і бла-бла-бла. Але ж воно й насправді так і було. Зрештою, тож не викуп нареченої на весіллі, щоб ще закликати «Прошу грати!». Тут почали без закликів. Що кинулося відразу у вічі. Наявність у цьому матчі «теремнівця» Дмитра Бурковського надзвичайно додала клубу мобільності й «кусючості», яка передалася колегам.

На початку «Теремно Хліб» двічі створив напівнебезпечні моменти, проте не була би то «Надія» - вона відразу намагалася гасити хвилі атак своїми контрвипадами. Це вдалося вже на 4 хвилині. І якщо «стовп» Хорова Назар Цюпка не зміг влучити з забійної позиції, то Віталій Патуляк майже відразу і вдарив, і добив, і ще раз добив – 1:0.

А поки лучани приходили до тями, «надійні» знову влаштували міні-штурм. І як тут не написати, що було в цьому моменті й «гол, х…й, штанга», й воротар, і таки 2:0. Василь Денис забив, коли на табло у зворотному порядку світилися 8:00.

Як не дивно, «Теремно» не кинулося сторч головою відіграватися. Радше «Надія» могла ще в першій половині наколотити міх голів. Але вкотре відзначаємо Тараса Четвержука, який зо чотири моменти потягнув так майстерно, як дід Опанас сотку перед оранням поля. Словом, молодець!

Після перерви команда хлібозаводу в міру своїх можливостей закрутила темп до максимуму. Майже відразу прудконогий Бурковський вискочив з-за спини і з 5 метрів дав на силу – вище. Тут же «центр» Роман Воробей класно прийняв дальню передачу на груди, розвернувся і пробив під Ігорем Пундою, який саме на нього кинувся. 2:1.

Буквально за дві хвилини цей же трюк показав Максим Ядловський. Попри значно скромніші габарити, він також прийняв на груди, також розвернувся й пробив у дев’ятку, але Пунда – красень. Проте інший Максим, той, що Герасимук, все ж рахунок зрівняв. Зал оживився з подвійною силою.

Однак Володимир Лаба міг вкотре виводити хорівчан уперед, але промазав. «Надія» знову затисла, та Четвержук знову двічі показав дива еквілібристики. Хоча і він був безсилий після підступного низового пострілу… здалося, що кіпер навіть травмував коліно, бо не встиг скластися. Із травмою минулося, не минулося з голом – 3:2.

Андрій Рижановський майже відразу знову міг відновлювати рівновагу, але пробив у протихід воротарю і повз штангу. І тут за 5:50 до сирени «Надія» почала грати з п’ятим. Справедливо можна сказати, що інтрига на цьому й вмерла, бо «зелені» шансу супернику не дали, контролюючи м’яч.

Тому у фіналі зійдуться «ТТІ Нововолинськ» – «Надія».

Вища ліга. Без варіантів

«Кум і Ко» - «Neris-Авангард» - 3:3, 4:0

«Торпедо» - «Топільно-Єдність» - 2:1, 6:0

У другій за рангом лізі перші матчі взагалі нічого не вирішили. Від слова «зовсім». Тому у другій грі могли вистрелити як одні, так і другі. Та все ж перемогу здобули ті, хто в регулярній першості фінішував у турнірній таблиці вище. Причому, обидві перемоги були безапеляційні.

«Топільно-Єдність» упродовж кількох років ніяк не може обіграти «Торпедо» в рожищенському футзальному дербі. Не вдалося й цього разу. «Біло-чорні» з перших секунд захопили ініціативу й не відпустили суперника ні на мить. Забивали «торпедівці» на будь-який смак – 6:0.

У двобої «Кумів» та «Неріса» відчувалося, що одні окрилені першою нічиєю 3:3, а другі будь-що намагалися довести її випадковість. Попри зовні розгромний рахунок, суперники класно відіграли на високих швидкостях від першої до останньої секунди. Але забивали лише «зелені» - 4:0.

Перша ліга. Ледве не змістилися «акценти»

«Камаз-Агро» - «Акцент» - 6:4, 1:1

Острожець та Княгининок визначали опонента по фіналу другій «Надії». Навіть після переваги в 2 м’ячі ніхто остаточних прогнозів не робив. Бо знаємо вибуховий характер «Акцента» та в той же час дисциплінований захист «Камаза-Агро». Тому матч-відповідь став антиподом першого результативного протистояння.

Від початку до кінця волиняни шукали можливості вразити ціль, проте або не вистачало точності, або везіння, або ж фантастично грав кіпер рівненчан. Іноді здавалося, що м’ячу нікуди діватися, та все рука, нога, голова й тулуб Івана Левчука в останню мить ставали на шляху «селекта».

Та все ж «Акцент» зумів відкрити рахунок, і тоді здавалося, що їм вдасться дотиснути хоча б до серії пенальті. Атаки ставали ще більш емоційні та гострі, проте й «Камаз-Агро» поступатися фіналом не збирався і чекав свого шансу. Чекав – і дочекався. Одна із контратак закінчилася голом – 1:1. Гра з п’ятим дивідендів для Княгининка не принесла.

Таким чином, за звання абсолютного чемпіона Першої ліги Волині битимуться «Надія-2» - «Камаз-Агро».

Друга ліга. Рівненському дербі не судилося

«Атлетік» (Млинів») – «KroShu» (Луцьк) – 4:1, 4:1

FC Traders – Olam-Kesef Sport (Острожець) – 4:1, 2:3

Команда заводу «Кромберг» знову намагалася гідно грати з «Атлетіком». І знову їм це вдавалося ситуативно. У більшості ж випадків індивідуальна майстерність Млинова брала гору, а відтак і контроль м’яча був за «зеленими». І цей контроль подекуди призводив не лише до обіграшів один в один, а й голів у стилі Іспанії на Євро – прохід кількох та підсікання на голкіпером. Тому закономірна перемога «Атлетіка» 4:1, за яким, схоже, плаче ліга вища за калібром.

У другій парі ще один острожецький колектив намагався ліквідувати відставання в три голи. Судячи із зображень на логотипах, «бульдог» намагався загризти «бика». Не вдалося. Аж надто великим був гандикап, зроблений під час першої зустрічі тиждень тому. Тож сильнішого у Другій лізі визначать «Трейдерси» та «Атлетіки».

Третя ліга. Досвід проти молодості

ФК «Пірванче» – FC Respect-2 – 3:3, 3:2

«Володимирівка Ветеран» - BusMarket Group – 6:3, 4:3

Переможець регулярної першості «Володимирівка Ветеран» і в другому матчі був сильніший за «БусМаркет». Знову виділявся «новачок» Тарас Кабанов, з яким складно грати будь-якому супернику. Знову матч вийшов видовищним і знову результативним. 4:3, звісно, не 6:3, та все одно. Тому «Володимирівка» продовжує свою переможну ходу.

До слова, єдиної поразки в регулярці «Ветерани» зазнали саме від клубу «Пірванче» - 1:2. Тоді на гол Олександра Антонюка горохівчани відповіли влучними пострілами Давида Корнійчука й Максима Васільєва. Тож у фіналі буде з’ясування стосунків молодості та досвіду.

Мега-розбірки «Пірванча» з «Респектом-2» першого півфіналу плавно перейшли у другий. Команди, наче й не припиняли грати. Долю двоматчевої дуелі визначила мінімальна різниця в один м’яч. Попри намагання лучан, далі йде Пірванче.

Четверта ліга. Таки Хорів-Вишків

Vadrus – «Надія-3» (Хорів) – 2:5, 3:1

«Вишків» – «Клевер Сторс» – 3:2, 10:1

Ледве не створив камбек «Вадрус», який хвацько взявся нівелювати різницю мінус три. Правильніше буде сказати, що «взуттєвики» різницю відіграли, проте не втримали. Поступово збільшуючи рахунок 1:0, 2:0, 3:0, лучани продовжували атакувати, однак пропустили разючий випад «Надії-3». Кінцівку зустрічі «біло-чорні» провели в облозі, та забити ще не вдалося.

«Вишків» після перших 3:2 розійшовся не на жарт й змусив попрацювати того, хто на протоколі. Десять результативних пострілів – то завжди серйозно. Тепер команда Олеся Онопченка, яка є чинним чемпіоном регулярних змагань, спробує переграти «Надію-3», що була третьою.

П’ята ліга. Без варіантів №2

АСК «Забороль» – «Переможна варта» – 8:1, 4:3

«Кременець» – «Покров» – 4:1, 4:1

У цій лізі все минуло відносно спокійно для переможців перших матчів. І якщо після 1:8 від АСК «Забороль» «Переможна варта» грала для себе зустріч престижу, то «Покров» таки на щось сподівався. Не судилося. «Кременець» і вдруге переміг 4:1, чим оформив собі путівку до «Забороля». Чи зможе дати бій? Побачимо невдовзі.

Шоста ліга. Перші проти шостих

«Гандикап» (Сільце-Журавники») – ФК «Дубнівська» - 4:4, 5:1

ФК «Рать» – «Ветеран Струмівка» – 1:2, 2:4

Об’єднаний клуб двох горохівських сіл Журавник і Сільця зробив правильні висновки після першого півфіналу, тож у відповіді вже слабинки не дав. Упевнена перемога на «Дубнівською» та підготовка до вирішальних ігор.

«Ветеран Струмівка» і в другій зустрічі зумів вийти переможцем. Обидва суперники забили рівно вдвічі більше, ніж тиждень тому. Тому у фіналі матимемо цікаве протистояння першої та шостої команд за підсумками регулярного чемпіонату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися