Вірменія попросила у Росії допомоги в конфлікті з Азербаджаном і отримала співчуття
Україна

Вірменія попросила у Росії допомоги в конфлікті з Азербаджаном і отримала співчуття

14 вересня 2022, 09:55
0
1
Сподобалось?
1

Вчора прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян через новий виток протистояння з Азербайджаном, в якому вірменська армія програє через технічну відсталість, запросив допомоги у Росії та створеної нею організації ОДКБ, яка мала б гарантувати колетивну безпеку своїм членам.

У зв’язку з цим відбулася позачергова сесія ОДКБ. У засіданні взяли участь президенти Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв, Киргизької Республіки Садір Жапаров, Російської Федерації Владімір Путін, прем’єр-міністр Таджикистану Кохір Расулзода. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у засіданні участі не брав.

Учасники заслухали Пашиняна. Він розповів про ситуацію на кордоні Вірменії та Азербайджану, де починаючи з півночі 13 вересня відбулися бойові зіткнення із застосуванням важкого озброєння та БПЛА.

Учасники засідання висловили співчуття Вірменській стороні.

Володимир Путін заявив про додаткові практичні кроки до врегулювання ситуації. Учасники домовилися про направлення до Вірменії Місії ОДКБ. Також вирішили створити Робочу групу з числа співробітників секретаріату та військовослужбовців об’єднаного штабу для постійного моніторингу ситуації у зоні відповідальності Організації Договору про колективну безпеку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися