Українка Марія ПОЛОНЧУК
Україна

Британський мільйонер закохався в українську біженку

18 вересня 2022, 14:47
0
0
Сподобалось?
0

Британські журналісти наввипередки пишуть про любов мільйонера Хокона Оверлі до української біженки. Заради нової обраниці він залишив дружину і дітей.

Підтримував приїзд українських біженців

Мільйонер, колишній керівник скандальної кредитної фірми «Wonga» Хокон Оверлі з початком нападу росіян на Україну активно лобіював урядові програми щодо підтримки українських біженців у Великій Британії. Він і сам подав приклад, оселивши в особняку своєї родини вартістю три мільйони фунтів у графстві Суррей біженку з України Марію Полончук. Про неї відомо, що їй 39 років. Жінка прожила у маєтку кілька місяців, ходила з сім’єю Оверлі на всі свята. Про зустріч на одному із них написав у соцмережі колишній міністр закордонних справ та охорони здоров’я Джеремі Хант: «Було чудово зустріти українку, яку приймає місцева родина. Немає нічого більш англійського, ніж сільське свято, щоб їх привітати». Він опублікував спільне фото.

Кілька місяців гостювала Марія у маєтку Оверлі. За цей час 52-річний чоловік без тями закохався у гостю з України. Свій роман вони приховувати не стали. Мільйонер залишив 46-річну дружину Імоджин з дітьми шкільного віку і поїхав із графства Суррей.

Хто такий Хокон Оверлі

Уродженець Норвегії Хокон Оверлі вивчав математику в Університеті Осло, отримав ступінь з економіки в Даремському університеті. Заробив гроші в перші роки буму інтернет-комунікацій. У 1997 році заснував компанію онлайн-біржового маклера «Self Trade». Вона була продана у жовтні 2000-го року на торгах більш ніж за 900 мільйонів фунтів стерлінгів (1,1 мільярда доларів). У 2018-му Оверлі потрапив до адміністрації компанії «Wonga». Це кредитна компанія з сумнівною репутацією, яка надавала позики людям до зарплат. Працював там недовго. Став співзасновником Dawn Capital, яка позиціонує себе як найбільший у Європі інвестор у галузі програмного забезпечення для бізнесу. Нині статки Оверлі оцінюються у 5 мільйонів фунтів стерлінгів.

Марта ДИМИДІВСЬКА

Мільйонер Хокон ОВЕРЛІ

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися