НАБУ визнало «плівки Деркача» російською спецоперацією
Україна

НАБУ визнало «плівки Деркача» російською спецоперацією

16 вересня 2022, 15:27
0
4
Сподобалось?
4

НАБУ і САП заочно повідомили народному депутату України III-IX скликань Андрію Деркачу про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Його оголосили у державний розшук.

Слідство встановило, що чинний народний депутат упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

Про це інформує НАБУ.

Нардеп поширював у публічному просторі інформацію для розхитування ситуації в середині державі, для погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Розслідування зазначених фактів НАБУ та САП здійснюють за оперативного супроводу департаменту контррозвідки СБУ.

У 2019 році інформпростір заполонили «сенсаційні» повідомлення про нібито «тиск з боку посольства США на правоохоронні органи в Україні» та «корупцію у корпорації «Бурісма». Озвучував їх український нардеп, але поцілити вони мали в тодішнього кандидата в президенти США Джо Байдена. Мовляв Порошенко на замовлення Байдена тиснув на правоохоронців, щоб захистити сина американського політика.

Відзначимо, що частина «плівок Деркача» стосувалася нібито дружніх розмов Порошенка і Путіна, автентичність яких так і не було доведено. З «плівок Деркача» з’явилася й відома фраза «жму руку, обнімаю», яку приписали Порошенку.

Отож, маємо справу з добре спланованою та реалізованою спецоперацією спецслужб РФ, яка частково досягла своїх цілей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися