На Волині почнуть будівництво трубопроводу для експорту олії в ЄС
Україна

На Волині почнуть будівництво трубопроводу для експорту олії в ЄС

24 вересня 2022, 18:20
0
1
Сподобалось?
1

До війни Україна була світовим лідером з виробництва та експорту соняшникової олії, яку відправляли у 107 країн Європи та Азії. Торік українські аграрії виробили 5,5 мільйона тонн, а у цьому очікували 7,2 мільйона тонн олії. Більшість продукції відвантажувалася через чорноморські порти, які через військову агресію та блокаду недоступні вже сьомий місяць. Наземними транспортними засобами перекрити те, що вивозилося морем, нереально.

Після тривалих консультацій урядовці ухвалили рішення прокласти трубопровід для транспортування олії – одного з основних продуктів вітчизняного експорту. Над спільним проєктом працюватимуть Україна та Польща.

Заплановано прокласти від волинського Ягодина до польського морського порту Гданськ 600 кілометрів труби і збудувати два термінали. Пропускна здатність – два мільйони тонн олії на рік.

Відповідну угоду на економічному форумі підписали керівники міністерств аграрної політики України та Польщі. За попередніми розрахунками, вже наступного року трубопровід запустять і він зможе транспортувати українську олію до європейських споживачів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися