«Блаблакар» вводить комісію за поїздки в Україні
Україна

«Блаблакар» вводить комісію за поїздки в Україні

5 жовтня 2022, 15:49
2
-1
Сподобалось?
-1

Платформа для спільних поїздок BlaBlaCar вводить комісію в Україні. Пасажири платитимуть компанії близько 10% від вартості подорожі.
Як пише РБК-Україна, це про повідомили у прес-службі BlaBlaCar.

"Фіксованого відсотку немає. Сума сервісного збору залежатиме від ціни, яку водій встановив за свою поїздку", - повідомили в прес-службі, зазначивши, що комісія орієнтовно складатиме 10%.

У прес-службі навели приклад поїздки з Києва до Варшаві 7 жовтня, де комісія BlaBlaCar становить 165 гривень від 1660 гривень вартості поїздки.

Сервісний збір оплачують онлайн тільки пасажири під час бронювання поїздки. Пасажир, як і раніше, сплатить суму, яку вказав водій, готівкою після поїздки. Якщо поїздка не підтвердиться або її скасує водій, то сервіс поверне сервісний збір пасажиру.

На першому етапі нова система онлайн-бронювань працюватиме лише на маршрутах понад 700 км, а протягом кількох наступних місяців вона буде впроваджена для всіх карпулінгових поїздок на платформі, повідомили в прес-службі.

BlaBlaCar - платформа для спільних поїздок, якою користуються 100 млн осіб у 22 країнах світу. Понад 9 млн українців зареєстровані на платформі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Оксана
    Оксана

    По-перше, відсоток комісії складає не 10%, а 16% ( як приклад, маршрут, яким я користуюся, зазвичай коштує 270-285 грн. А сервісний збір 45 грн.) По-друге, якщо додати вартість поїздки від водія і комісійний збір, виходить на 20 грн дешевше, ніж вартість квитка в автобусі. Виникає питання доцільності замовлення місця через сайт бла бла кар, оскільки водій може і не підтвердити бронювання, а інших варіантів не буде. Їхати все одно доведеться на автобусі, а кошти вже списані і чекай поки їх повернуть. Або і не повернуть. І яку послугу отримує пасажир, сплачуючи сервісний збір?

    14 листопада 2022, 11:18
    Відповісти
  • Володимир
    Володимир

    Збір не 10% а 22% Блаблакар зажерся

    7 вересня 2023, 10:21
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися