Картина Фанні ЛЕШЕВАЛЬЄ
Україна

Француженка створює унікальні картини про війну в Україні

9 жовтня 2022, 18:07
0
3
Сподобалось?
3

Художниця Фанні Лешевальє робить цифрові колажі – поєднує героїв і сюжети відомих картин та українські фотографії нинішнього воєнного часу. У її роботах – світлини реальних українських військових, поранених під час обстрілів українців та їхніх зруйнованих домівок і світові шедеври. Так, у серії картин Фанні Лешевальє можна побачити скривавлену Українку з Харкова, яка попри все усміхається (її фото було чи не першим 24 лютого 2022 року, яке облетіло увесь світ), пару, яка прощається на Майдані Незалежності, і тих, хто вперше після довгої розлуки зустрівся у кінці квітня. Усі роботи художниця публікує в одній із соцмереж. Окремо показує зруйновані російськими бомбами, ракетами та артобстрілами українські будинки, знамениту шафку з керамічним півником, що вціліли після авіаудару в Бородянці. Мабуть, усім українцям відома ця історія з шафкою – вона стала символом незламності. Сюжет художниця доповнила картиною «Молочниця» Яна Вермеєра.

Сюжет з містечка Бахмут, що перебуває на лінії фронту: знімок, на якому військові прийшли купити пиріжки у кіоску, поєднаний з картиною «Бар у Фолі-Бержер» художника Едварда Мане.

Скульптура американського майстра французького походження Армана «Довгострокова парковка», що встановлена у 1982 році у передмісті Парижа, доповнена ілюстрацією з кладовища знищених автомобілів у Ірпені. Арман для свого твору використав 60 авто, і його «вежа» сягнула 15 метрів. У передмісті Києва розстріляних та спалених російськими окупантами машин декілька сотень.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися