В Україні вводять додаткові штрафи для автомобілістів
Україна

В Україні вводять додаткові штрафи для автомобілістів

7 жовтня 2022, 17:39
0
0
Сподобалось?
0

Під час війни в Україні почастішали випадки нелегального використання номерів ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії та інших силових структур. Тепер за це загрожує штраф та можливе позбавлення прав на строк до 6 місяців.

Верховна Рада посилила відповідальність водіїв за неправильне чи незаконне використання автомобільних номерів. Відповідний законопроєкт №7365 підтримали загалом 274 народних депутати.

Проєкт закону виділяє до самостійної норми адміністративних правопорушень махінації з автомобільними номерами. До Кодексу України про адмінпорушення для цього додано окрему статтю 121-3.

У ч. 1 ст. 121-3 передбачено покарання у 850 гривень (50 неоподатковуваних мінімумів) за такі порушення правил дорожнього руху:

Управління авто без номерів
Управління авто з номером, що не належить йому
Використання номерного знака, який відповідає встановленим нормам (перевернутого, закритого, брудного, не підсвіченого).
Крім того, у ч. 2 ст. 121-3 КУпАП запроваджується відповідальність за незаконне використання спеціальних номерів Збройних Сил України, Національної поліції, Нацгвардії, ДСНС, інших силових структур та спеціальних служб. У цьому випадку покарання набагато суворіше – штраф у 1700 гривень. За повторного порушення ця сума зростає до 3400 гривень, а водія можуть позбавити прав на 3-6 місяців.

У записці пояснення до законопроєкту вказується, що останнім часом почастішали випадки маскування номерних знаків за допомогою спеціальних плівок, лаків, наклейок, накладок, а також використання заборонених в Україні 3D-номерів. Такі хитрощі не дають камерам автофіксації зчитувати автомобільні номери і порушники можуть уникнути покарання.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися