Ілон Маск відмовляється фінансувати послуги Starlink в Україні
Україна

Ілон Маск відмовляється фінансувати послуги Starlink в Україні

14 жовтня 2022, 10:24
0
-1
Сподобалось?
-1

SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Про це йдеться у листі компанії Ілона Маска до Пентагону, пише «Українська правда» з посиланням на CNN.

У документі міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink, яка, за твердженням SpaceX, коштуватиме понад 120 мільйонів доларів до кінця року і може обходитися у близько 400 мільйонів доларів протягом наступних 12 місяців.

«Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу», – написав у листі до Пентагону директор з державних продажів SpaceX.

Серед документів SpaceX, надісланих до Пентагону, нібито є прямий запит зроблений Маску в липні головнокомандувачем Збройними силами України Валерієм Залужним, про надання ще майже 8000 терміналів Starlink.

Видання нагадує, що на сьогоднішній день Україні було передано близько 20 000 одиниць супутникового зв’язку Starlink, причому Маск написав у п’ятницю у Твіттері, що «операція обійшлася SpaceX у 80 мільйонів доларів і перевищить 100 мільйонів доларів до кінця року».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися