З полону звільнили 108 жінок
Україна

З полону звільнили 108 жінок

18 жовтня 2022, 09:17
0
1
Сподобалось?
1

Черговий масштабний обмін полоненими відбувся вчора. Україна звільнила 108 жінок. Це був перший цілковито жіночий обмін. Серед звільнених 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 належать до ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТРо, 8 – НГУ ( у тому числі 2 із «Азову»), 5 – ДССТ, 4 – ДПСУ та 12 цивільних.

Серед звільнених є незаконно ув’язнені в ОРДЛО ще до широкомасштабного вторгнення – ще з 2019 року. Це жінки з числа волонтерів та проукраїнських активістів. Їх у псевдореспубліках судили за «шпигунство» та «тероризм».
Російські ЗМІ пишуть, що Україна передала Росії 110 жінок й стільки ж мала отримати, однак двоє включених у списки обміну вирішили не повертатися в Україну.

Серед 108 жінок, яких звільнили з російського полону, є також військовий медик Вікторія Обідіна – одна із захисниць Маріуполя. Вона перебувала у бункерах «Азовсталі» разом зі своєю 4-річною донькою Алісою. Окупанти розділили їх. Вікторія Обідіна опинилася у фільтраційному таборі, а її дитина опинилася у Запоріжжі, де весь цей час жила у родичів й чекала на повернення мами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися