Митрополит Іосиф бере участь у богослужінні у москві
Україна

Намісник Лаври грів боки у Туреччині

23 жовтня 2022, 13:40
0
0
Сподобалось?
0

На початку жовтня українські медіа повідомляли про затримання на українсько-молдовському кордоні настоятеля Києво-Печерської лаври Петра Лебедя, відомого як митрополит Павло. Він начебто пробував вивезти церковні цінності. Але згодом цю інформацію спростували. Хоча митрополит дійсно перетинав кордон і віз кілька ікон, що наче не мали культурної цінності. А прямував настоятель у Молдову, за його словами, на діагностику та лікування.

Як повідомили джерела у правоохоронних органах, намісник лаври був у Молдові лише транзитом. Хоча після оприлюднення новини про його затримання на кордоні він для відмазки міг пройти там якісь дослідження, щоб показати їх при поверненні в Україну. Насправді одного з головних прихильників «руского міра» помітили у Туреччині. Він за дорученням керуючого справами УПЦ мп митрополита Антонія зустрічався там з представниками рпц. Як стверджують джерела, отримував вказівки, як протидіяти розбудові помісної церкви в Україні. А заодно і відпочив на курорті в Анталії.

Ще один архієрей УПЦ потрапив у скандал. Під час повномасштабної війни в Україні митрополит Роменський і Буринський Іосиф (у миру Олексій Масленніков) поїхав до росії з благословення керуючого справами УПЦ митрополита Антонія. І не просто відвідав країну-агресорку, а й взяв участь у спільному богослужінні з духовенством рпц якраз тоді, коли патріарх кіріл підтримав мобілізацію та благословив російських солдатів убивати українців, назвавши війну проти України «священною». Саме митрополит Іосиф вважається головним зв’язковим УПЦ з патріархом кірілом. До того ж Олексій Масленніков має російський паспорт.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися