Росіяни у Швеції покрали камери спостереження для своїх безпілотників
Україна

Росіяни у Швеції покрали камери спостереження для своїх безпілотників

20 жовтня 2022, 15:42
0
-1
Сподобалось?
-1

У Швеції останні кілька місяців на трасах невідомі крадуть камери контролю швидкості, і камери такого ж типу використовувалися росіянами у безпілотниках у війні в Україні.

Про це пише шведське видання Aftonbladet, повідомляє «Європейська правда».

За даними видання, за останні 24 години на трасі між містами Хофорс і Фалун було викрадено щонайменше три камери контролю швидкості.

Ще вкрали поблизу Хедемора. Крадіжки за останню добу розслідує поліція.

У металевих шафах вздовж трас знаходяться фотоапарати Canon. Точно такі ж камери виявляють у російських саморобних безпілотниках та у БПЛА «Орлан-10».

Кілька місяців тому один з таких безпілотників потрапив до українських військових. У ньому виявили камеру Canon, прикріплену липучкою до невеликої сталевої пластини. В якості паливного бака в безпілотнику використали пластикову пляшку.

У поліції безпеки Швеції (Säpo) кажуть, що їм відома інформація про зв’язок між крадіжками на шведських дорогах і російськими БПЛА.

«Але у нас немає можливості вдаватися в подробиці або розповідати про нашу розвідувальну роботу», – сказав прес-секретар Säpo Фредрік Хультгрен-Фріберг.

За даними Шведської транспортної адміністрації, за останні місяці по всій країні було викрадено близько сотні камер спостереження за дорожнім рухом.

27 серпня на окружній дорозі між містами Тірп і Харгсхамн зникли одразу 11 камер контролю швидкості. Через три дні, 30 серпня, в районі Стокгольма було викрадено майже 50 камер контролю швидкості.

У вересні крадіжки продовжилися, особливо в Уппланді. Зникли і поставлені замість вкрадених камери. Заміна кожної камери контролю швидкості коштує близько 250 000 шведських крон (близько $21 тисячі).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися