Упійманий на рекордному хабарі назвав своїм покровителем заступника Єрмака
Україна

Упійманий на рекордному хабарі назвав своїм покровителем заступника Єрмака

21 жовтня 2022, 12:39
0
1
Сподобалось?
1

Днями детективи НАБУ затримали екснардепа та колишнього голову Укрбуду Максима Микитася за спробу підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова. Бізнесмен, котрий і нині перебуває під слідством у справі про хабарництво у Києві, хотів добитися укладення з підконтрольними йому фірмами контракту з будівництва метро в Дніпрі поза конкурсом.

Гроші обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. Вартість проєкту, який фінансує ЄБРР, складає 220 мільйонів євро. Микитась «лояльність» мера міста оцінив в 10%, що складає 22 мільйони євро. Це рекордний офіційно озвучений в Україні хабар.

Вчора ввечері Микитасю обирали запобіжний захід. Він перебуватиме за гратами до 16 грудня, але може вийти під заставу у 260 мільйонів гривень.

Максим Микитась, як і у справі з Укрбудом, йде на співпрацю зі слідством. Під запис НАБУ він заявив, що його діяльності допомагає заступник голови Офісу президента Андрія Єрмака – Олег Татаров (у першій справі Микитася він також фігурував у показах свідків, однак його захистили в ОП), і що він контролює голову Київської організації партії «Слуга народу» народного депутата Лесю Забуранну, обрану по округу 216.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися