На Волині священник УПЦ намагається засудити батька загиблої військової медички
Україна

На Волині священник УПЦ намагається засудити батька загиблої військової медички

2 листопада 2022, 17:12
0
-1
Сподобалось?
-1

На Волині у селі Обенижі на Турійщині Ковельського району священник УПЦ МП судиться із батьком загиблої військової медички Олени Созонюк.

Про цю ситуацію розповіла її сестра Ольга Созонюк.

За її словами все почалося з того, як церква в Обенижах перейшла до ПЦУ. Священник Святослав Чижук, який образився на своїх колишніх прихожан, провокує у селі конфлікти з місцевими мешканцями. Один з тих, кого звинувачує у втраті церкви, батько Олени Созонюк. Тепер Святослав Чижук позивається до чоловіка, бо той, нібито, побив його. Але, як розповідає Ольга Созонюк, ні побоїв, ні синців немає.

«Він сказав що ми ж отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні 3 вересня, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз він до неї сказав: «Ти ще жива?». Вона особисто мені розповіла це! Скажіть, люди, яким треба бути, щоб таке сказати? Ким?», – обурюється Ольга Созонюк.

У справі вже відбулося кілька судових засідань, наступне заплановане на завтра. Василя Созонюка звинувачують у завданні легких тілесних ушкоджень. Але він не єдиний, з кого Святослав Чижук хоче стягнути гроші за нібито побої. У Валерія Зубчука більш серйозні обвинувачення – у побоях та мордуванні.

Свій біль Олга Созонюк вилила у «Фейсбуку». Також розповіла, як Святослав Чижук вдарив по голові військового після контузії і провокував його на бійку словами: «Я рускій поп, вдар мене, я ж за рускій мір».

Під дописом Ольги Созонюк й інші мешканці села почали розповідати свої історії та викладати відео, на яких священник провокує інших чоловіків на рукоприкрадство.

Переход громад в Обенижах у ПЦУ справді відбувався складно. Священик УПЦ МП всіляко перешкоджав проведенню служби у храмі. Паперова тяганина тривала кілька місяців, громада з новим священником мусила молитися просто неба. не раз у селі порядок забезпечувала поліція.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися