«Львівводоканал» закупив труби в Ірані (документи)
Україна

«Львівводоканал» закупив труби в Ірані (документи)

3 листопада 2022, 16:21
0
-1
Сподобалось?
-1

Комунальне підприємство Львівської міської ради «Львівводоканал» на двох тендерах придбало водопровідні труби виробництва Ірану.

Як випливає з документів, оприлюднених Державною аудиторською службою України, львівські комунальники уклали з постачальником – столичним ТзОВ «Інтерструм» – дві угоди: на 3 735 000 та на 18 900 000 гривень, датовані 25.07.2022 та 18.10.2022 відповідно.

Найцікавіше у цих угодах те, що в обох випадках виробником продукції вказується Іран. Це чорним по білому записано у документах. Особливо дивує друга закупівля, адже на той час уже було відомо, що Росія використовує проти України дрони іранського виробництва, а 10 жовтня відбулася перша масована атака на обʼєкти енергетичної інфраструктури.

Через це, дипломатична напруга між Іраном та Україною зростає. Україна вже позбавила акредитації посла Ірану, звинуватила країну у вбивстві українців та ініціює розрив дипломатичних відносин.

Після оприлюднення даних у «Львівводоканалі» заявили, що вже звернулися до постачальника, аби він знайшов аналогічні труби іншого виробництва. Якщо це столичній фірмі не вдасться, з нею розірвуть угоду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися