Турнірна таблиця Ліги чемпіонів: найкращі команди в історії
Україна

Турнірна таблиця Ліги чемпіонів: найкращі команди в історії

4 листопада 2022, 10:31
0
0
Сподобалось?
0

Перший розіграш Champions League відбувся у сезоні 1992/93. Ліга з’явилася у результаті реорганізації КЄЧ, розпочатої роком раніше. Головне нововведення було пов’язано зі створенням групового етапу, що передував матчам на виліт. З початку дев'яностих змагання декілька разів міняло формат, зберігаючи при цьому величезну популярність серед уболівальників. Якби існувала офіційна турнірна таблиця Ліги чемпіонів, що враховувала б усі результати за історію ЛЧ, то її верхня частина виглядала б наступним чином (за всі перемоги нараховано 3 очки):

1. «Реал» – 913.

2. «Баварія» – 731.

3. «Барселона» – 642.

4. «Манчестер Юнайтед» – 524.

5. «Ювентус» – 521.

З високою долею ймовірності вже найближчим часом туринці потіснять МЮ з четвертого рядка цієї віртуальної турнірної таблиці Ліги чемпіонів. На момент написання статті «Ювентусу» залишається зіграти ще мінімум 3 матчі у нинішньому розіграші ЛЧ, тоді як МЮ цей сезон пропускає.

Безумовним королем турніру є мадридський «Реал». «Вершкові» вигравали кубок 8 разів, остання звитяга відбулася навесні цього року. У найближчого переслідувача «Барселони» трофеїв удвічі менше. По три перемоги мають «Баварія» та «Мілан». Найбільш титулованим тренером в історії ЛЧ є Карло Анчелотті. Італієць по два рази приводив до успіху «Мілан» та «Реал». Зінедін Зідан забрав з мадридським клубом 3 титули.

Найкращим бомбардиром турніру наразі залишається Кріштіану Роналду, на рахунку якого 140 голів. Перевершити досягнення португальця цілком до снаги Ліонелю Мессі, який відстає на 13 м’ячів. Два інших видатних голеадора, що ще не завершили кар’єру, Роберт Левандовський та Карім Бензема відстали досить серйозно – у них 89 та 86 голів відповідно.

Історичний огляд Ліги чемпіонів: досягнення українських клубів

За час існування ЛЧ на груповій стадії змагання брали участь лише дві команди з України. Піонером стало «Динамо», яке вперше потрапило до європейської еліти у 1994 році. Стислий огляд Ліги чемпіонів того сезону нагадує, що кияни посіли останнє місце, здобувши єдину перемогу над московським «Спартаком» при 5 подальших поразках. «Золоті часи» клубу припали на кінець дев’яностих. Тоді під керівництвом Валерія Лобановського команда двічі поспіль виходила до плей-оф, одного разу досягнувши навіть півфіналу. Сьогодні «Динамо» займає 17-й рядок в історичному рейтингу с 236 очками.

Дебют «Шахтаря» у ЛЧ припав на сезон 2000/01. Найбільш вдалим для гірників став розіграш 2010/11, коли команді вдалося дістатися чвертьфіналу. Переглядаючи огляди Ліги чемпіонів за різні роки, можна згадати яскраві перемоги над «Барселоною», «Арсеналом», «Челсі» та іншими грандами тих часів. У загальному рейтингу донеччани поки що знаходяться на 32-му місці зі 132 очками. Вони можуть покращити цей показник вже найближчим часом, адже продовжують виступи на груповому етапі ЛЧ.

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися