Нова допомога від ООН – простим українцям
Україна

Нова допомога від ООН – простим українцям

12 листопада 2022, 14:36
0
2
Сподобалось?
2

Кілька днів редакційний телефон не змовкає від дзвінків. Читачі допитуються: яку то ще допомогу людям ООН даватиме? «Певне, знову нас обдурити хочуть? Літом із самого ранку під банками черги займали, мучилися, сварилися, а тих грошей і досі немає», – обурювалася пані Олена з Камінь-Каширщини. Чергова обіцянка підняла людей на вуха. Так, справді знову надійдуть кошти від ООН, однак отримати їх ще важче.

Усі пам’ятають, як у липні пенсіонери ринулися до банків відкривати рахунки, бо ж на них мали надійти гроші від міжнародних фондів. Хтось вірив, що отримає ці 6 600 гривень, хтось сумнівався, але йшов за компанію із сусідом. Минуло кілька місяців. Люди вже й рукою махнули: мовляв, пообіцяли, та забули… Але ж ні, кошти почали надходити – про це дізнаєтеся, отримавши смс-повідомлення про зарахування коштів на рахунок. Цікаво, що кожному приходить різна сума. Наприклад, моя родичка отримала одразу 6600 гривень, а мама – лишень 2200, решта надійде протягом наступних місяців. Але багатьом ще й досі нічого не дали. Поки одні чекають, інші вже розносять сенсаційну новину: ООН знову виплачуватиме допомогу, але вже вдвічі більшу! Людям мають дати по 13 200 гривень. Так, ця інформація правдива. З настанням опалювального сезону Управління верховного комісара ООН вирішило ще раз допомогти українцям. Але люди, які претендують на 13 200 гривень, матимуть більше мороки. Адже тепер не банки, а благодійний фонд «Право на захист» приймає усі заявки. І тут виникає найперша проблема: щоб їх оформити, треба поїхати у представництво фонду і особисто (!)  здати усі документи. Не можна передавати дані через родичів, інтернет або листом. Офіси знаходяться у Львові, Хмельницькому, Вінниці та Чернівцях. Там працюють волонтери, які підкажуть, що і як правильно робити. Якщо влітку заявки на допомогу масово подавали пенсіонери, то тепер це можуть зробити зовсім інші категорії. Це переселенці з 24 лютого; люди, які не переміщались, проте постраждали від військових дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській і Сумській областях (перелік може бути розширений); українці, які повернулися до місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область чи країну.

Зверніть увагу, що окрім цих критеріїв, претенденти також мають відповідати одній з категорій вразливості, зокрема:

– родина, яка має лише одного з батьків (або батька, або матір) з одним або декількома дітьми молодше 18 років або з людьми похилого віку (55 років і старше);

– родина, яку очолює одна/кілька самотніх людей похилого віку (55+ років) або літня людина з однією дитиною або кількома віком до 18 років;

– сім’ї, у яких є одна або кілька осіб з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання);

– прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та розлученими з батьками.

Ще одна важлива умова – родина повинна мати місячний дохід, не більший 5 400 гривень на особу. Не думайте, що можна обхитрувати представників ООН і двічі отримати гроші. Правила жорсткі: кошти надійдуть лише тим, кому раніше не виплачувалася допомога від міжнародних організацій. 

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися