За минулу добу ЗСУ відвоювали 12 населених пунктів на Херсонщині
Україна

За минулу добу ЗСУ відвоювали 12 населених пунктів на Херсонщині

10 листопада 2022, 15:10
0
1
Сподобалось?
1

Минулої доби ЗСУ досягли значного прогресу на південному фронті. На напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 кілометрів, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 квадратних кілометрів території. На напрямку Первомайське-Херсон  військові пройшли вглиб ворожої оборони на 7 кілометрів, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 квадратних кілометрів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування наших військ в глибину оборони противника загалом складає до 36,5 кілометрів, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 квадратних кілометрів, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

«За кожним так званим «жестом доброї волі» противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону - це результат наших активних дій. Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі. Наразі ми не можемо підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсону. Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану», – зазначив Залужний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися