Орбан вдягнув шарф з «Великою Угорщиною» з частинами країн ЄС і України
Україна

Орбан вдягнув шарф з «Великою Угорщиною» з частинами країн ЄС і України

22 листопада 2022, 12:20
0
-1
Сподобалось?
-1

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийшов на товариський футбольний матч між збірними Угорщини та Греції в Будапешті з шарфом, на якому зображена карта «Великої Угорщини» з частинами сусідніх держав у її складі.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє хорватське видання Index.

Інцидент стався в неділю ввечері. Угорський прем’єр знімати і фотографувати себе в шарфі з картою Угорщини з частинами країн ЄС Австрії, Словаччини, Румунії та Хорватії. Крім того, карта «Великої Угорщини» включає регіони сьогоднішніх Сербії та України. Ці території належали Королівству Угорщина до кінця Першої світової війни.

Румунський депутат Європарламенту Алін Мітуца заявив у Twitter, що через такі речі лідери Євросоюзу повинні покарати та ізолювати Орбана.

«Це ще один безвідповідальний крок Віктора Орбана, який з’явився з шарфом із картою Великої Угорщини. Це ревізіоністський жест, який ставить Орбана поруч із Путіним, який також мріє змінити кордони. Лідери ЄС повинні накласти на нього санкції та ізолювати в Європейській раді», – заявив Мітуца.

Орбан не вперше викликає обурення згадкою про «Велику Угорщину». У 2020 році він опублікував фотографію глобуса, на якому також зображені кордони Королівства Угорщина до закінчення Першої світової війни. Цей випадок викликав роздратування, особливо в Хорватії та Румунії.

З початку перебування Орбана на посаді прем’єр-міністра між Угорщиною та сусідніми країнами тривають суперечки щодо прав етнічних угорців, які проживають на колишніх територіях королівства. За урядів Орбана представникам нацменшин щедро роздають угорські паспорти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися