Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ
Україна

Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

2 грудня 2022, 20:44
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) Православної Церкви України. Відомості про цю юридичну особу у складі помісної церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205).

Про це повідомив заступник голови Управління зовнішніх церквоних звʼязків ПЦУ Євстратій Зоря.

З метою відновлення історичної справедливості, подолання наслідків неканонічного підпорядкування української святині владі Московському патріархату Священиий Синод ПЦУ на своєму засіданні 23 травня 2022 р. (постанова №30) ухвалив рішення про створення у складі помісної церкви релігійної організації - чоловічого монастиря «Свято-Успенська Києво-Печерська лавра». Тоді ж синод доручив митрополиту Епіфанію звернутися до Кабінету міністрів України з проханням надати один з храмів Лаври у її верхній частині для богослужінь, а певні приміщення - для монастирської діяльності.

Митрополит Київський і всієї України за посадою є священно-архімандритом, тобто канонічним і духовним керівником Київської Лаври. Також рішенням синоду митрополит Епіфаній призначений очолювати монастир як юридичну особу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися