Волинські поліцейські отримали поранення на Херсонщині
Україна

Волинські поліцейські отримали поранення на Херсонщині

23 грудня 2022, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

Двоє волинських поліцейські під час розмінувань на Херсонщині отримали поранення. Це начальник Начальник відділу вибухотехнічної служби Ігор Заболотний та його підлеглий – Дмитро Грисюк. Інцидент стався минулого місяця. Здетонував підступний касетний боєприпас, які забрали життя уже не одного українського піротехніка.

«Це була перша половина дня, 8-го листопада, туди поїхало дві групи. Нас було там шестеро чоловіків, бо обсяг роботи був немаленький. Це були позиції військового формування РФ», – розповів Суспільному Ігор Заболотний сказав поліцейський.

Під час розмінувань у лісосмузі стався вибух суббоєприпасу касетного типу, що призначений для ураження живої сили. Як розповів вибухотехнік Дмитро Грисюк, особливість цього боєприпасу в тому, що в будь-який момент в ньому може спрацювати система самоліквідації, після чого він вибухає.

«Я в собі був максимально впевнений, що буду максимально обережний і така ситуація трапилася. Це було неочікувано. Це не є наша помилка чи як, це було не контактно», – зазначив інспектор.

Дмитро Грисюк отримав серйозніші поранення, бо стояв ближче до місця вибуху, у трьох-чотирьох метрах. Говорить: був впевнений, що виживе і все буде гаразд.

«Першопочаткову надав допомогу керівник Сергійович, хоч і сам мав поранення ноги, наскрізь пройшов осколок. Він ще на той момент не знав, не відчував. Евакуйовували вже хлопці наші. Я не втрачав свідомість до самого хірургічного стола», – говорить волинянин.

Про свої поранення волинські вибухотехніки розповідати детальніше не захотіли. Попереду в Дмитра Грисюка операція, а Ігор Заболотний чекає на дозвіл лікаря повернутися на службу. Каже: відбувся легким переляком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися